Nordlys Etterforskning AS sikrer mange åsteder, og sørger for at saken er godt nok belyst før man leverer politianmeldelse. I denne artikkelen tar vi for oss hva man selv kan gjøre, om man har blitt utsatt for innbrudd.
Nå er det ferietid for mange i Norge. Dette bringer de fleste ut av sine boliger og ut på late stranddager, hage-sprell, eller utenlandsferie. Lek og moro overdøver innbruddsalarmen som uler fra en app på telefonen, som ligger surret inn i et fuktig håndkle. Du reiser hjem etter en lang dag, og finner døren brutt opp med alle dine mangfoldige affeksjonseiendeler ødelagt eller stjålet.
Du agerer i affekt og løper inn for å lete etter krigsmedaljen fra bestefar eller bunaden du arvet fra mormor, og legger ikke merke til at du kontaminerer hele åstedet med dine fingeravtrykk og sanden du tok med deg fra stranden. Du leverer likevel en anmeldelse, men politiet eller påtalemyndigheten henlegger saken på bakgrunn av bevisets stilling.
Et innbrudd defineres som å uberettiget ta seg forbi en sperring (for eksempel en dør eller et vindu) som har til hensikt å holde uvedkommende utenfor området. Strafferammen er vanskelig å konkludere med, da det avhenger av sakens omfang og hvor vedkommende har brutt seg inn. Har et innbrudd foregått i et privat hjem eller hytte, kan man bli straffet med fengsel inntil seks år Jf. Straffeloven § 322.
Visste du at det i løpet av en femårsperiode ble etterforsket 13 381 tyverier fra bolig/fritidsbolig? 12 732 av disse forble uoppklarte. 11 470 saker ble henlagt på bakgrunn av manglende opplysning om gjerningsperson, ifølge tall fra SSB.
Se vår hjemmeside for mer informasjon
Org.nr.: 831444592MVA
Konto.nr.: 3606 15 81523
Vipps.nr.: 859844
Nordlys Etterforskning AS © Med enerett